Login                               registracija
Korisničko ime:

Lozinka:
On line ponuda
Sadržaj korpe 0 proizvoda
 
Sektori
Nađite životinju po kodu
Unesite pročitani kod:


Gde se nalazimo

SUPERLAB
Milutina Milankovića 25
11070 Novi Beograd

 
PERTEN pošalji prijatelju štampa stranice

Kompaniju Perten Instruments 1962. godine osnovao je gospo­din Harald Perten. Rođen u Estoniji gde su njegovi roditelji imali pekaru, u detinjstvu i mla­dosti je upoznao teškoće pri pravljenju hleba. Završio je Hemijski fakultet u Talinu i 1944. godine odlazi u Švedsku gde radi oglede na aktivnosti alfa amilaze.

Njegova vizija je bila da pomogne kupcima da poboljšaju kvalitet svog proi­­zvoda primenom analitičkih meto­da koje su priuštive i lake za upotrebu.

Kompanija sarađuje sa organizacijama kao što su ICC (međunarodno udruženje nauke i tehnologije žitarica), AACC (američko udruženje hemičara za žitarice), AOM (međunarodno udruženje mlinara) i USDA (ame­ričko ministarstvo poljoprivrede).

Perten je ekspert u kontroli kvaliteta žitarica, brašna, stočne i druge hrane i ima veliku ponudu analitičke opreme za ove indu­strije. Snabdeva organizacije koje se bave prodajom i uzgajanjem žitarica, uljarica, proizvodnjom hleba, peciva, testenina, mlinove, proizvođače snek proizvoda, stočne hrane, hrane za kućne ljubimce. SUPERLAB je ekskluzivni zastu­pnik za teritoriju Srbije i Crne Gore.

Harald Perten je izumeo metode broja padanja i Gluten Index koje su priznate u celom svetu i nastavlja da puno ulaže u istraživanja i razvoj. Od početka 1980-ih se bavi NIR analizama (brze analize) i danas Perten Instruments nudi najsavremenije NIR instrumente.

Bitan deo kompanije čine i njeni zaposleni – svi su ­viso­ko kvalifikovani, a više od polo­vine je fakultetski obra­zo­vano u oblastima kao što su hemija žitarica, agronomija, spektroskopija ili inženjerstvo. Ima kancelarije i distributere u 100 zemalja, sedište je u Stokholmu, Švedska, a ima i kancelarije u SAD, Nemačkoj, Meksiku i Kini. Pored metoda koje je osmislio, Harald je dao značajan doprinos savremenoj nauci osnivanjem fondacije Haralda Pertena. Fondacija dodeljuje nagrade za istaknuta dostignuća u nauci koja su značajna za proučavanje žitarica.

http://www.perten.com