Login                               registracija
Korisničko ime:

Lozinka:
On line ponuda
Sadržaj korpe 0 proizvoda
 
Sektori
Nađite životinju po kodu
Unesite pročitani kod:


Gde se nalazimo

SUPERLAB
Milutina Milankovića 25
11070 Novi Beograd

 
LABOBNOVA - PIVNICE pošalji prijatelju štampa stranice

Istorijat: Preduzeće LABOBNOVA je osnovano davne 1959. godine kao samostalna stolarska zadruga a na osnovu odluke Narodnog
Odbora opštine Pivnice. Kao većina društvenih preduzeća i LABOBNOVA je žudila za svežim investicijama u nove mašine, proizvodne hale, standarde i svoje zaposlene.

Sa druge strane, SUPERLAB Group je imao stratešku nameru da izvrši supstituciju uvoza kvalitetnog laboratorijskog nameštaja, domaćim ali ne manje kvalitetnim nameštajem koji bi se izvozio na regionalnim tržištima u okviru CEFTA sporazuma.

Kupovinom većinskog udela LABOBNOVE sredinom 2006. godine, SUPERLAB Group je ostvario svoju nameru ali i preuzeo obavezu da od LABOBNOVE stvori regionalnog lidera u dizajnu i opremanju laboratorija nameštajem i drugim laboratorijskim sistemima.

Posle nepune dve godine od preuzimanja, SUPERLAB Group sa ponosom ističe da je LABOBNOVA obnovljena i spremna za tržišnu utakmicu sa najvećim evropskim proizvođačima u ovoj oblasti. I ne samo to jer se komparativna prednost LABOBNOVE ogleda se u potpunom prilagođavanju zahtevima i potrebama kupaca ali i veoma brzoj isporuci.

Materijali i oprema koji se ugrađuju nabavljaju se od najpoznatijih svetskih proizvođača: TRESPA, DURCON, Friatec, Broen, Duperthal...

Kupovinom opreme za proizvodnju poslednje generacije od čuvene austrijske kompanije HOLZHER, LABOBNOVA je završila ciklus zamene dotrajalih mašina novim, kompjuterski vođenim sistemima. U toku je izrada prezentacionog softvera, rađenog u ArchiCAD-u, koji će kupcima omogućiti trenutan uvid u moguće kombinacije iz široke proizvodne lepeze laboratorijskih elemenata i delova nameštaja. U naš poslovni plan za 2009. godinu je upisano da ćemo izgraditi novu proizvodnu halu sa oko 1.000 kvadratnih metara vrhunskog prostora i nadamo se da ćemo to i ostvariti.

Strategijsko povezivanje sa nemačkom kompanijom Wesemann, globalnim liderom u ovoj oblasti je u toku i te aktivnosti i dalje će biti najviši prioritet za naš menadžment.

U skoroj budućnosti, pored pobrojanih, naša aktivnost biće usmerena i na poslove dizajniranja laboratorija, jer su zahtevi standarda sve strožiji a posebno u farmaceutskoj industriji (DQ - design qualification).

Za nepune dve godine od preuzimanja preduzeća LABOBNOVA, uspeli smo da implementiramo integrisan menadžment sistem po međunarodnim standardima:

  • ISO 9001:2008: Sistemi menadžmenta kvaliteta - Zahtevi
  • ISO 14001:2004: Sistemi upravljanja zaštitom životne sredine - Zahtevi sa uputstvom za primenu

Početkom marta 2008. godine integrisani menadžment sistem je zvanično certifikovan od strane međunarodnog certifikacionog tela CerTop.

Uvođenjem integrisanog menadžment sistema preduzeće LABOBNOVA pokazalo da je dobro uređeno preduzeće koje vodi računa o zaštiti životne sredine kao i o zdravlju i bezbednosti ljudi na radu.

U toku je sertifikacija proizvoda prema evropskim direktivama vezanim za bezbednost i kvalitet laboratorijskog nameštaja i sistema digestora i sa zadovoljstvom ćemo Vas o tome obaveštavati.